Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου σε συνδιοργάνωση με τη μηνιαία εφημερίδα 'Πυξίδα της Πόλης' και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, παρουσιάζουν την έκθεση Φωτογραφίας Ίχνη Πολέμου του δημοσιογράφου Παύλου Νεράντζη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009, ώρα: 19:30.

Ίχνη Πολέμου. Ο οδυρμός της μάνας. Το κλάμα ενός παιδιού. Η απόγνωση του πρόσφυγα. Η ιαχή του μισθοφόρου. Η βία του οργισμένου πλήθους. Η Ατελείωτη αναμονή. Σε κάθε πόλεμο τα συναισθήματα είναι τα ίδια. Όπως ίδιες είναι κα οι εικόνες βίας. Το κροτάλισμα ενός πολυβόλου. Η σύγκρουση. Ο φόβος που σε παραλύει. Το κενό ενός βομβαρδισμένου σπιτιού. Τα συντρίμμια. Η οδύνη της απώλειας….

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικά ντοκουμέντα από δημοσιογραφικές αποστολές του Π. Νεράντζη σε εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη από το 1982 μέχρι σήμερα, με τίτλο «Ίχνη Πολέμου». Εικόνες που αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου, τη θλίψη για το χαμό αγαπημένων, τον αγώνα για επιβίωση, αλλά και την έκκληση για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον μέσα από κοινωνικούς αγώνες σε διάφορες περιοχές του παγκόσμιου χωριού.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβληθούν βίντεο από τις αποστολές του Π. Νεράντζη στις εμπόλεμες περιοχές.

Διάρκεια έκθεσης: 24 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2009
Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 14:00, 18:00 – 21:00. Δευτέρα κλειστά.

TOP