Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και οι εκδόσεις «ΠΕΚ-Πυξίδα της Πόλης» σας προσκαλούν την Τρίτη 14 Απριλίου 2015,στις 8:30 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στην παρουσίαση του βιβλίου Όταν αχνίζουν τα πηγάδια του ψυχιάτρου Γιώργου Κοκκινάκου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αντώνης Παπαδεράκης, μαθηματικός, Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος, Μαρία Κρέτση, φιλόλογος, επιμελήτρια του βιβλίου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Λευτέρης Μποτωνάκης.

Όταν αχνίζουν τα πηγάδια

Μια συλλογή από 83 κείμενα του Γιώργου Κοκκινάκου μέσω των οποίων καταθέτει απόψεις-θέσεις-προβληματισμούς για την επιστήμη του, την κοινωνία, την πολιτική, τη ζωή.

Κείμενα με τα όποια αποδομεί με εργαλείο τον ανατρεπτικό και αντικομφορμιστικό λόγο του όχι μόνο ακλόνητες επιστημονικές θεωρίες και θεωρήσεις αλλά και σύγχρονα κοινωνικά και ιδεολογικά δόγματα. Η γλώσσα του «ενοχλητικά» κατηγορηματική, απροφάσιστη και παρρησιαστική απέναντι στο φαρισαϊκό και φενακιστικό παραλήρημα της εποχής μας. Μα πάνω απ’ όλα αισθηματολογική, ποιητική και ιδεαλιστικά πραγματιστική. Μια γλώσσα, μια γραφή, ιδιαίτερης αισθητικής αξίας.

TOP