Σκηνοθεσία: Ματθαίος Φραντζεσκάκης
Σενάριο - Έρευνα: Ματθαίος Φραντζεσκάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Κοσμαδάκης"
Μοντάζ: Κώστας Κοσμαδάκης
Μουσική: Ηλίας και Δημήτρης Βλαμάκης
Χώρα: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής:
Διάρκεια: 12'30
Γλώσσα: Ελληνικά / Αγγλικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά / Ελληνικά

Συμπαραγωγή: COSMOTE TV

Παραγωγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Περίληψη:

Στο χωριό Βουβές των Χανίων Κρήτης υπάρχει το αρχαιότερο ελαιόδεντρο στον κόσμο. Με την ηλικία του να υπολογίζεται γύρω στα 3000-5000 έτη, η ελιά των Βουβών έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης. Ένα δέντρο που μιλάει στην ψυχή του ανθρώπου.

Σκηνοθέτης:

Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Γεννήθηκε στα Χανιά όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει κύκλους σπουδών στην δημοσιογραφία, στην διοίκηση μονάδων πολιτισμού, τον κινηματογράφο και την διοίκηση φορέων Κοινωνικής Οικονομίας. Από το 1995 δίδαξε σε δομές της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε έντυπα, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Από το 2000 ασχολείται με τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα με την εκπαιδευτική του διάσταση. Από το 2002 διευθύνει την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και την εφημερίδα πολιτισμού «Πυξίδα της Πόλης». Για τέσσερα χρόνια (135 εκπομπές) είχε την ευθύνη σχεδιασμού, την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής ΕπιΣκέψεις στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ με συναντήσεις- συνεντεύξεις – πορτρέτα-ντοκιμαντέρ.

Έχει συνυπογράφει το σενάριο του ντοκιμαντέρ «Άλλος Δρόμος Δεν Υπήρχε» σε σκηνοθεσία-σενάριο Σταύρου Ψυλλάκη. Υπογράφει την δημιουργία του ντοκιμαντέρ «Ειδικό Σχολείο. Γεύση απ΄ τον Παράδεισο.».

Συμμετείχε στην παράγωγη αρκετών ντοκιμαντέρ , εκπαιδευτικών ταινιών καθώς και στην διοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων.

Συντονίζει την δράση ”Κρήτη, Προφορική Ιστορία / Crete Oral History”.

Είναι διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθήματα.

 

TOP