Έκθεση Φωτογραφίας "Πολιτισμοί, Μεταναστεύσεις, Σύνορα 2015" Εκτύπωση
Cine – Μαθήματα - Νέα - Ειδήσεις

Έκθεση Φωτογραφίας

"Πολιτισμοί, Μεταναστεύσεις, Σύνορα 2015"

 [ “Cultures, Migrations, Borders 2015” ]

στο 3ο Κινηματογραφικό Πανόραμα Χανιά cine-Ιστορίες 2015.

    Metanastefseis  Έκθεση Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό φαινόμενο θα φιλοξενήσει στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του  το 3ο Κινηματογραφικό Πανόραμα Χανιά cine-Ιστορίες 2015.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Χανίων από 28 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2015. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά παράλληλα με τις προβολές του Κινηματογραφικού Πανοράματος όσο και αμέσως μετά κατά τις προβολές της εκπαιδευτικής δράσης cine-Μαθήματα.

Καθημερινά τα νησιά όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υποδέχονται έναν μεγάλο αριθμό πληθυσμών, μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ευελπιστώντας στην επιβίωσή τους αλλά και σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην Ευρώπη.

Δεν είναι όμως μόνον αριθμοί…  Οι πολύ δύσκολες και σκληρές καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί καθημερινά είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Στιγμές αυτής της πραγματικότητας αποτυπώνονται στην Έκθεση Φωτογραφίας των Μιχάλη  Μπάκα και Δημήτρη Φωτίου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου “Cultures, Migrations, Borders 2015” του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας,  της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ευθύμιο Παπαταξιάρχη.

Η Έκθεση έχει σκοπό να αποτελέσει μοχλό σκέψης, συλλογικής ευαισθητοποίησης και εν τέλει δράσης, ώστε να συμφιλιωθούμε με την ετερότητα και να κατανοήσουμε σφαιρικότερα το πολυσύνθετο διεθνές μεταναστευτικό και προσφυγικό φαινόμενο.      

Τα πάντα για το 3Ο Κινηματογραφικό Πανόραμα στο

http://cine-istories2015.blogspot.gr/

Οι Φωτογράφοι

 Μιχάλης Μπάκας

 O Μιχάλης Μπάκας γεννήθηκε το 1973, σπούδασε στο Τμ. Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές ομάδες, ενώ ως ενεργός πολίτης ασχολήθηκε και με την πολιτική όντας συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων στο Βόρειο Αιγαίο. Ενεργό μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με συμμετοχή σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Θα τον δείτε με μια φωτογραφική μηχανή πάντα στη τσάντα του, ενώ προσπαθεί όταν βρίσκει χρόνο να συνδυάζει τις δυο μεγάλες του αγάπες, εξερευνώντας τη φύση της νησιού, αποτυπώνοντας, φύση και ανθρώπους, με το φωτογραφικό φακό του.

 

Δημήτρης Φωτίου

 

Δημήτρης Φωτίου....... γεννήθηκε το 1968 στην Μυτιλήνη .Είναι αρτοποιός αλλά η μεγάλη του αγάπη είναι η φωτογραφία. Ενεργό μέλος της ΦΕΜ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φέτος πραγματοποίησε την πρώτη ατομική του. Η ενασχόληση του με την φωτογραφία είναι καθημερινή ανάγκη και είναι ένας τρόπος να γνωρίζει νέους ανθρώπους μιας και ασχολείται με την φωτογραφία δρόμου