Skip to content
Ο Βασιλιάς των Μασκών Εκτύπωση E-mail
Cine – Μαθήματα - Εντυπώσεις παιδιών

Φαντάζομαι των βασιλιά των μασκών,. Να είναι το πρόσωπό του καλυμμένο με μία μάσκα λιονταριού.

Η Μάσκα να είναι με τον χαρακτήρα ενός άγριου και θυμωμένου λιονταριού. Πίσω από τη μάσκα να απλώνονται ολόξανθα μαλλιά και να φορά μια μπλούζα που φαινόταν σαν το τρίχωμα του λιονταριού το ίδιο και το παντελόνι του.

 

Τον φαντάζομαι να είναι καλός άνθρωπος, να τους βοηθάει όλους που έχουν ανάγκη.

 

Χρήστος


Πριν 3 βδομάδες πήγαμε να δούμε ένα έργο στο Ελληνις που ονομαζόταν: «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ». Ήταν ένα έργο αρκετά ωραίο αλλά ήταν πολύ λυπητερό έργο προσωπικά για μένα. Νομίζω ότι αυτό το υπέροχο έργο διδάσκει ότι είναι αρκετά χρήσιμα και τα δύο φύλα για όλων των ειδών τις δουλειές. Στο έργο ας πούμε ο υπέροχος και συμπαθητικός αυτός γεράκος ήθελε ένα αγόρι για να συνεχίσει την παράδοση αυτή με τις μάσκες. Αλλά τελικά διαλέγει ένα κορίτσι που τον είχε ξεγελάσει επειδή είχε μεταμορφωθεί σε αγόρι. Είναι ένα πολύ ωραίο έργο και προτείνω να το δουν όλοι.

Βάλια


Πριν από 3 εβδομάδες περίπου, βρεθήκαμε στο σινεμά Ελληνίς για να παρακολουθήσουμε το έργο «Ο Βασιλιάς των Μασκών». Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι ήταν γυρισμένο στη μακρινή Κίνα, και σε καταστάσεις παλιές της καθημερινότητάς τους.

Μέσα από την κινέζικη κουλτούρα το έργο μας έδειξε την ιστορία ενός απλούς ανθρώπου, που για να μην χαθεί η παράδοση της οικογένειάς του χρειάστηκε να βρει όπυ θα ήταν ο διάδοχός του για να συνεχίσει την παράδοση.

Μέσα από διάφορες καταστάσεις ο παππούς ανακάλυψε πως το αγόρι που είχε αγοράσει πριν από κάποιους μήνες ήταν κορίτσι αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία επειδή είχε ειπωθεί ότι να μην σβήσει η παράδοση στο πέρασμα των χρόνων θα έπρεπε να συνεχιστή η παράδοση από ένα αγόρι. Στην αρχή ο παππούς αποφάσισε να διώξει το κορίτσι όμως είχε δεθεί τόσο πολύ μαζί του, που τελικά αποφάσισε να μην βαρύνει την ψυχή του με τύψεις και κράτησε το κοριτσάκι.

Στη συνέχεια μέσα από μία παρεξήγηση ο παππούς καταλήγει στη φυλακή για ένα αδίκημα που δεν διέπραξε εκείνος. Μετά που το κοριτσάκι καταφέρνει να σώσει τον παππού, εκείνος καταλαβαίνει ότι δεν παίζει ρόλο το φύλο του κάθε ανθρώπου αλλά οι δυνατότητες που έχει να κρατάει κάτι ζωντανό.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε αυτό το έργο, όπου κυριαρχεί η συγκίνηση και η αποκάλυψη των μικρών αλλά σπουδαίων πραγμάτων.

Άρτεμις -- Μαρία


Με συγκίνησε το ό,τι:

1) Άρπαξε φωτιά το σπιτάκι

2) Όταν ο βασιλιάς έσκισε τις μάσκες του

3) που ένας ηθοποιός άρπαξε το κοριτσάκι που θα έπεφτε από το σπίτι.

4) όταν μπήκε φυλακή ο βασιλιάς

5) ότι το κοριτσάκι αγάπησε τον βασιλιά και μπήκε στην θάλασσα για να τον φτάσει.

6) ότι η μαϊμού ακολούθησε το αφεντικό ενώ ήταν ελεύθερη.

7) που ενώ ήταν κορίτσι, το πέρασε για αγόρι.

Γεωργία


Με συγκίνησε όταν το κοριτσάκι πήγε και ήθελε να αυτοκτονήσει και αυτή πήγε και την βοήθησε.

Δε μου άρεσε όταν ο γέρος έμαθε ότι αυτή που είχε αγοράσει ήταν κορίτσι και αυτός νόμιζε ότι ήταν αγόρια.

Το καλύτερό μου ήταν στο τέλος όταν αγκαλιάστηκαν.

Το χειρότερό μου κομμάτι ήταν όταν την έδιωξε.

Ιωάννα


 

Εμένα μου άρεσε όταν το κορίτσι έπεσε και έτρεξε ο ηθοποιός να το πιάσει.

Δεν μου άρεσε όταν εκείνος ο κύριος πέταξε ένα πετραδάκι και έκοψε το πόδι του.

Μου δημιούργησε 1 συναίσθημα: ήταν πόση αγάπη έδειχνε ο ένας στον άλλο.

Ραφαήλ


Αυτό που έμεινε είναι ότι ο παππούς του κοριτσιού το αγαπούσε επειδή το κορίτσι έκαψε το σπίτι αλλά δεν το μάλωσε.

Ούτε όταν ο παππούς έμαθε πως είναι κορίτσι δεν το πούλησε.

Αυτό σημαίνει πως ο παππούς αγαπούσε το κοριτσάκι.

Άλλο ένα σημείο ήταν που έμαθε στο κοριτσάκι πώς να χρησιμοποιεί τις μάσκες, και στεναχωρήθηκε αφού χάλασε την παράδοση επειδή έδειξε σε κορίτσι την τέχνη και την έδειξε σε ξένο παιδί.

Αλλά ευχαριστήθηκε επειδή το κοριτσάκι θα συνέχιζε την τέχνη.

Το έργο ήταν εντυπωσιακό γιατί έδειχνε ότι υπάρχουν και καλοί άνθρωποι στη ζωή που βοηθάνε τα φτωχά μόνα τους παιδάκια. Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ ήταν ότι τα κορίτσια δεν τα ήθελαν και μόνο τα αγόρια και ότι έμειναν σε βάρκες αυτά που δεν είχαν αρκετά χρήματα. Ήταν ένα πολύ ωραίο έργο και διδακτικό για τα παιδιά.

Ελένη